מי אמר שבפסח צריך לותר על פחמימות? מתכון לבורקס נהדר ממצות ותפוחי אדמה. מומלץ!
מרכיבים:
* תפוחי אדמה מבושלים
* 1 חבילה פיטריות שמפניון
* 1 בצל קצוץ
* 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
* 2 ביצים
* פלפל שחור
* מלח
* 3 כפות שמן
* 6 מצות
* 1 ביצה
הוראות הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה ולעשות מחית
לטגן את הבצל הקצוץ להוסיף לו את הפיטריות עד לאידוי הנוזלים
להוסיף אליהם את הפירה, הביצים, פלפל ומלח.
להשרות את המצות לשלוש דקות במים חמים, להוציא מהמים ולעטוף במגבת בד יבשה.
לקחת חצי מצה, למלא בה כף מילוי ולגלגל כמו רולדה.
לטבול את המצה בביצה וקמח מצה ולטגן עד להשחמה.
באותה שיטה ניתן למלא בתערובת גבינות: גבינה לבנה, בולגרית וצהובה מגורדת + 1 ביצה.
מרכיבים:
* תפוחי אדמה מבושלים
* 1 חבילה פיטריות שמפניון
* 1 בצל קצוץ
* 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
* 2 ביצים
* פלפל שחור
* מלח
* 3 כפות שמן
* 6 מצות
* 1 ביצה
הוראות הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה ולעשות מחית
לטגן את הבצל הקצוץ להוסיף לו את הפיטריות עד לאידוי הנוזלים
להוסיף אליהם את הפירה, הביצים, פלפל ומלח.
להשרות את המצות לשלוש דקות במים חמים, להוציא מהמים ולעטוף במגבת בד יבשה.
לקחת חצי מצה, למלא בה כף מילוי ולגלגל כמו רולדה.
לטבול את המצה בביצה וקמח מצה ולטגן עד להשחמה.
באותה שיטה ניתן למלא בתערובת גבינות: גבינה לבנה, בולגרית וצהובה מגורדת + 1 ביצה.
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il